Igaz, hogy inkább ünnnepi ételt kéne feltenni,de most lehetett nyilvánosságra hozni, az egy éve húzódó receptstaféta oldalait. Én ezzel a kedvenc receptemmel indultam.
Szárszói szomszédunktól, Marika nénitől tanultam nagyon régen. Azóta is áldom az emlékét, mert nyaranta, szinte minden hétvégén sütöm, a család nem tudja megunni. Nem csak fokhagymával, tejföllel-sajttal esszük, pizzaszószt is lehet rá tenni, de maradék sülthússal, pörkölttel megtöltve és úgy kisütve is nagyon finom. Apa valamelyik nap arra jött rá, hogy ha kanállal beleszaggatja a forró olajba, szuper körítés lesz belőle.
Így néz ki simán
Tejföllel, sajttal.Kovászos uborkával.
Apával.
A maradék mehet a hűtőbe másnap reggelig. (Vagy két hétig, ha elfeledkezünk róla.)
Ha képes vagyok megfeledkezni róla, hetek múlva is élvezhető, sütés előtt ki kell venni és megkeleszteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése