2010. április 9., péntek

ÁRVÁCSKA

Ezt a képet a Yabo e havi kihívására kezdtem el, aztán annyira belemélyedtem, hogy ez a poszt lett belőle.
Az Everybody-Art-Challenge vázlatát vettem alapul. A kartonra varrt batikpapírt körbevarrtam, az előhívott fotót vastag kartonalapra rögzitettem, körbefirkáltam ezüst zselés tollal, és körbecsiszoltam. Fátyolpapírt, szalagot és selyem-árvácskát használtam még.

Részletfotók:


Tavaly ősszel, egy harmatos reggel fotóztam az erkélyünkön.

Valami megmagyarázhatatlan kapcsolat fűz ehhez a gyönyörű kis virághoz. Bárhol meglátom, utcán, parkban, vagy egy ablakban, mindíg édesapám jut az eszembe. Sosem tudtam megérteni gyerekkoromban, hogy az én édesapámnak mi szüksége van arra, hogy a 8-10 órai (főként szellemi ) munka után a kertet ássa, kapálja, virágokat ültessen, magokat vessen, hajolgasson az ágyások között.
Több száz, különböző fejlődési fázisokban lévő árvácskatő sorakozott a kertben, színenként elválasztva. Azon kívül, hogy élvezte a velük való foglalkozást, egy kis haszon is volt belőle. A mi falunkban az emberek gyakrabban járnak a temetőbe a halottaikhoz. Nagy szégyen, ha egy sír elhanyagolt, nincs rajta virág. Mivel akkoriban virágbolt nem volt a faluban, Apu árvácskáival ültették be a fél temetőt.

Amikor 2002. februárban (pontosan 2 hónappal Anyu után) elment, az első virág természetesen az árvácska volt a sírjukon.

Az üresen maradt ház kertjében, az ősszel elültetett tulipánok kibújtak áprilisban, de már senki sem tudott nekik örülni.

4 megjegyzés:

Vera írta...

Gyönyörű oldalt készítettél ennek az összetett emléknek, mert azt hiszem ez itt nem csak a virágról szól. Nagyon tetszik, bár nagyon értessz hozzá hogy előcsalogasd a csillogást a szememben... Már viszem is! :)

Köszönjük, hogy részt veszel a kihíváson! :)

Balogh-Molnár Ibolya írta...

Szia!
Rendszeresen járok hozzád olvasgatni és gyönyörködni a munkáidban, ezért kapsz tőlem valamit, nézz be hozzám!!!

Zs'Art írta...

Kedves Klári,
Csodálattal nézegetem a szebbnél szebb alkotásidat. Szeretnélek díjakkal megajándékozni, remélem, elfogadod.

Timi írta...

Szia Klári!
én is szeretném, ha szétnéznél nálam! :-)))

http://tittyscrap.blogspot.com/2010/04/dijak.html