2010. április 22., csütörtök

GENERÁCIÓK

Ezt az oldalt a közelgő Anyák-napja ihlette, illetve Izzie és Timcsoca blogjának témája. A vázlatot a Crazy4 Challenge C4C33 kihívásából vettem. Indulnék még a Penny Black Saturday Challenge heti kihívásán is, aminek lényege a monochrom-barna színvilág.


A fotó 1973 nyarán készült Tarjánban, Dórikám 5 hónapos volt, első unoka, szüleim imádattal csüngtek minden kis mozdulatán.


A csipkén, selyemszalagon, csomagolópapiron, tekla-gyöngyön kivül különböző egzotkus növények virágát, terméseit, szizált használtam.


Ezek a fotók ugyanakkor készültek, egy ócska kis Szmena géppel.

A kor divatja volt ez a tupírozott hajköltemény a fejemen.

Itt fényt kapott a film, ezáltal olyan, mintha Apu valami rivaldafényben állna.

A három nő. (Szüleimnek öt unokájuk született, és egyedül Dóri a lány.)

Kreativitásom akkor kezdett kibontakozni, amikor rájöttem, hogy nem igazán lehet szép kis babaruhákat kapni, így elkezdtem saját magam gyártani őket. Először egy ősrégi Singer gépen, később egy Naumann-on. Ez a kis napozó egy piros-fehér kockás konyharuhából készült. Hogy hányan megkérdezték sétáltatás közben, hogy hol lehet ilyet kapni!?!

Vékony, puha lenvászon volt az alap, kár lett volna törölgetésre használni.

Ez pedig a nagy kedvenc! Anyuék piros-fehér-pöttyös konyhafüggönye bánta. Természetesen ezek még mind megvannak bezacskózva, kiváncsi vagyok ráadhatom-e valaha valami unokafélére.

3 megjegyzés:

Jovi írta...

Klári! Nagyon klassz az oldal, de a fotók...hát, azokért teljesen odavagyok! :) Pont gondoltam, hogy írom majd, milyen jó sok hajad van és milyen jól állt ez a frizura, erre 2 sorral lejjebb olvasom, mit írsz róla. A konyharuha-rugikért pedig szintén odáig vagyok! Azért az a kockás kisruha sem semmi a hármo nős képen! :)

Timi írta...

Hűűűha! Nagyon klassz az új blogruhád!
A képekért amiket gyártasz, pedig egyenesen oda vagyok:-)))
De ezt már úgyis tudod.

Unknown írta...

Az igen, csupa tehetseg vagy. A rucik fantasztikusak. 73 jo ev en is akkor szulettem :-)
Reg jartam a blogodon, de ide minding orom jonni.
puszi
Ildiko