2009. február 25., szerda

Egy régi nyár

Lehet, hogy furcsának tűnik, hogy egy nyári oldalt csináltam, de ennek komoly oka van. Kezembe akadt egy régi negativ tekercs, alig tudtam kitekerni, nem csoda, 41 éve dobozban van.Nagyitóval megnéztem, és találtam rajta egy olyan kockát, amit akkoriban, 1968-ban a labor elő sem hivott, annyira túlexponált volt. Beszkenneltem, kicsit feljavitottam, és ez lett belőle. Karcos, homályos, de mi vagyunk fiatalon. Előjött az összes emlék azzal a nyárral kapcsolatban. Akkor már 3 éve jártunk egymással, és ez volt az első olyan nyár, amikor elengedtek bennünket a nagynéni balatoni nyaralójába (Természetesen szigoruan külön szobában, és állandó felügyelet mellett.)Az idézet a KFT együttes Balatoni nyár c. számából való, nem tudom úgy meghallgatni, hogy ne ezek a tinédzser kori nyaraink jussanak eszembe.



Az oldalakhoz használtam: Lily Designs Whenvelove mini kit, Hearth Prints shabbydoodles, DA Heritage papier, Tina designs-Marine help, betű: Lexi clear alpha, by Lori J., kék kristály: AH design Seatime mini kit.


Ábrahámhegy csodálatos hely volt, Mimi néni villájának teraszáról az egész Balatont láttuk. Természetesen anyuék csak úgy engedtek el, hogy az öcsémnek is velünk kellett jönni, a "tisztesség" kedvéért. Most jut eszembe, akkor az volt a törvény, hogy ha valaki 3 napnál hosszabb időt tölt az állandó lakhelyén kivül, akkor be kellett jelentkeznie a Tanácsházán, és beirták a személyi igazolványába, mint ideiglenes lakóhelyet. Ma már röhejesnek tűnik! A fürdőruhákról csak annyit, hogy akkoriban itthon még csak ún. piké anyagból készülteket lehetett kapni, ami olyan volt, mint egy vékonyabb vászon, abszolut nem volt rugalmas, a vizben megszivta magát és ha egyszer vizes lett, soha nem száradt meg. Akinek nem volt külföldi rokona, mind ilyenben járt. Emlékszem, hogy évenként más-más szinű csikokat varrtam rá apró pici öltésekkel, hogy újnak tűnjön. Azért voltak ezek általában két részesek, mert ebből az anyagból az egybefürdőruha olyan volt, mint egy páncél. Aztán 2 év múlva, a nászutunkra vettünk egy szép, mintás nylon fürdőruhát, egyrészest, ami rámsimult, hááát királynőnek éreztem magam benne.





Abban az időben, amikor a Trabanton és Wartburgon esetleg Skodán kivül alig lehetett más kocsit látni az utcákon, hatalmas érzés volt Siófokon odaállni egy nyugati autócsoda mellé, lazán megérinteni, mintha a miénk lenne. És természetesen lefotózni.

2 megjegyzés:

Virág Éva írta...

Fantasztikus képek! Azok a fördőruhák...:) Az egész hangulatán átjön a korszak, gratula!

Rucola Designs írta...

Hát itt egy csomó minden van, amit még nem láttam! És milyen nagyon jóóók! Szeretek nosztalgiázni, köszönöm! :)