2009. május 25., hétfő

Camogli 2004.



Hát éppen kezd elegem lenni abból, hogy már lassan hetedik hónapja nem ölelhetem magamhoz a lányomat. Egyre gyakrabban szedem elő az együtt készült fotókat. Hiába beszélünk egymással szinte minden nap, meg a web-kamera segitségével látom is, de mégis annyira hiányzik!


Ezek a képek akkor készültek, mikor még Olaszországban élt, és a barátaival egy grafikai kiállitást csináltak, annak a megnyitójára utaztunk ki Apával.


Persze abba a pár napba belefért egy kis városnézés, kirándulások a környékre. Ez a pici kis ligúriai tengerparti városka Camogli (ejtsd:Kamojji) rögtön a szivünk csücske lett. Csodálatos, szines házai felfutnak a környező dombokra, az apró kavicsos, félkör alakú védett öbölben helyiek és turisták élvezik a napot, a tengert, figyelik a horgászokat, kóstolgatják a messze földön híres focacciat. Egyébként a bal oldali fotón, kettőnk fölött van egy Focacceria, ahol valami elképesztően finom sajtos gyönyörűséget ettünk.

A következő kép jobb oldalán lévő épület egy tipikus ligúr homlokzattal van ellátva. Itt egy külön iparág alakult arra, hogy optikai csalódást okozzanak az embereknek a házak külső homlokzatára festett térbeli benyomást keltő diszitőelemekkel. Ez lehet ablakpárkány virágcseréppel, relief, kődísz, szobor, virágfüzér, meglebbenő függöny, vagy éppen egy kikukucskáló nénike fekete macskával. Sok esetben oda kellett mennem egész közelre és végigsimítani a töksima tűzfalat, mert nem hittem el, hogy az csak festve van.


A késő őszi napsütésben többszázan heverésztek a tengerparti köveken, elspájzolva egy kis meleget a rosszabb időkre.




Ez már Genova.

Dóri megmutatta a várost, a kikötőt, a templomokat, palotákat, az albérletet ahol lakott és ahonnan egy pici szelet tengert lehetett csak látni a tetők fölött.

Nagyon kellemes napokat töltöttünk barátok között. Carola és Alessandro szülei is megvendégeltek bennünket. A bal felső kép a kiállítás-megnyitón készült.

...és csak a jó ég tudja, mikor ölelhetem meg legközelebb! (A scrap oldalamhoz felhasználtam: Chaos Lounge Freebie készletét,és RR GrungyDoodledTag-ot)




2 megjegyzés:

Timi írta...

Az én gyerekeim kicsik még egy ilyen hosszú távolléthez, de nekem is megszakadna a szívem, ha ilyen sokáig nélkülöznöm kellene őket.
Szuper lett az összeállítás! Az első és az utolsó kimondottan tetszik:-)))

Klári írta...

Timi, tulajdonképpen csak a legelső kép készült scrap-nek, a többire csak össze akartam zsúfolni az akkor készült fotók egy részét, és csak azért tettem rá egy-két kiegészitő elemet, hogy ne legyen olyan unalmas.