2009. június 2., kedd

KIRÁNDULÁS ANNO

Egy 1930-as kirándulás emlékére készitettem ezt az oldalt. Férjem nagyapja volt Szentkeressy Károly, az Atheneum nyomda kottaszedő nyomdásza, akinek 8 lánya és egy fia született. (A legkisebb lány volt anyósom)
A fényképeket az egyik rokon padlásán találták, összeragadva, szakadtan, néhol penészesen, nagyon rossz állapotban. Apa sokat kínlódott, mig ilyen állapotba hozta őket.
Mivel a kép hátán csak évszám volt, lehet,hogy nem is tavasz, hanem ősz lehetett.




Valahol Észak-magyarországon, egy kis falu, nem jegyezték fel hol pihentek meg. Talán a gémeskút látványa miatt álltak meg egy kis fotózásra, mivel a pesti kisasszonyok nem sűrűn láttak ilyet.



Az út szélén lévő hordók talán arra utalnak, hogy ősz lehet, és közeleg a szüret.




Itt valószínű defektet kaphattak, mintha kerékcsere történne. Az egyik lány egy porcelán korsóból vizet önt a hűtőbe. A gyerekek csak bámészkodók, akiknek csodaszámba mehetett ez a pöfögő szerkezet.





És célba értek. Nem lehet tudni mennyi idő alatt tették meg az utat, de az autó ott áll a Bazilika mellett.






Ezt a képet tavaly ősszel készitettük, amikor Apával egy welness-hétvégét töltöttünk Egerben. Megpróbáltunk ugyanabba szögbe állni, mint a 80 évvel ezelőtti fotós. Fantasztikus érzés volt látni, hogy milyen örökkévaló tud lenni egy ilyen monumentális épitmény.









Kellékek: az alaplapról annyit tudok, hogy Arvita old familycar, a többi kiegészitő Szunyó: Utazás 2.készletéből való. A betűtipus adler.




2 megjegyzés:

Merika írta...

Klári annyi fantasztikus régi képetek van! Ezt úgy irigylem! Nekünk annyira kevés maradt, és olyan rossz állapotban! Csodás ezekkel alkotni!
A Bazilika fotó régi és mai nagyon jó,valóban érdekes látni!

Timi írta...

Ez szuper lett! Ezeknek a régi fényképeknek adtál még egy esélyt,és új életet! A történet pedig igazán különleges.