2009. július 29., szerda

1968 - retro

Simonék legújabb kihívása éppen kapóra jött, ehhez a kicsit tépett, koptatott gyűrt oldalhoz.
A szabim alatt volt időm gondolkozni, hogy mit kezdjek ezzel a 41 éves fotómmal. Egy nagyon boldog időszakban készült, 20 éves voltam és szerelmes, nyár volt, Balaton, "Előttünk az élet" és "Ide nekem az oroszlánt is!"- érzés! (feeling) A kis táskarádiónkon szólt a Rádió-Luxemburg, a nagyobbakon a Szabad-Európa, benne a Tinédzser Parti..."a mikrofonnál és a lemezjátszónál Cseke László!..." Itt hallottunk először Beatlest, Jimi Hendrixet, Jim Morrisont, Jenis Joplint, Bob Dylant.
Amerikában dühöngött a hippi-korszak, egy kicsit hozzánk is begyűrűzött ha nem is az életforma, de legalább a külsőségek. Szolidan ugyan, de rajtam is érezhető. Ettől a virágos nadrágtól, és hozzá a kék-fehér-piros frottir tunikától a makramé spárga övvel, az anyukám haja az égnek állt.
Nagy divat volt még a lányok hajába mindenféle gyöngyöket, virágokat fűzni, de én itt épp a strandról jövök, azért nincs benne semmi. Ezt a gyöngyös-fűzős hangulatot próbáltam a képre átvinni, remélem sikerült.

A türkiz karika egy hatalmas fülbevaló, ugyanúgy, mint a faragott-festett fa papagáj. A tollat egy tollsöprűből téptem ki.

A feliratos szivecskéket egy iskolai csomagolópapirból vágtam ki.
Négy kis kör alakú tükörmozaikra üvegkontúrral írtam az évszámot.


A történethez tartozik még, hogy ez a nyaralás Ábrahámhegyen, a párom nagynénjének a nyaralójában esett meg (szigorú szülői felügyelet mellett), mivelhogy még csak 3 éve jártunk. Ha belegondolok, hogy ezzel egyidőben rohantuk le Csehszlovákiát, és az összes kiskatonát beültették a tankokba, dupla öröm, hogy a párom édesanyja elintézte, hogy a pici fiát felmentsék a katonaság alól. Lehet, hogy egész máshogy alakul az életünk, ha ezt nem teszi. Úgyhogy Anyuka, meg van bocsátva a szülői szigor!!!

(Utólagos bejegyzés: A Scrap.hu júliusi "Hónap oldala" versenyben a 2. lettem ezzel a képpel! Nagyon köszönöm mindenkinek a szavazatokat!)

4 megjegyzés:

email: Steph@SimonSaysStamp.com írta...

How cool! Definitely retro!! I really like the purple paper you used and the parrot embellishment is too cute!!

Thanks again for entering the Simon Says Stamp Challenge!!

<3,
Steph

krisssz írta...

Ez nagyon csúúúúcs! Tökéletesen visszaadja azt a feelinget, amit leírtál. S mivel alig vagyok fiatalabb, nem csak a leírásból ismerős a dolog:))

Jo Nevill írta...

How fantastic ! I adore the fibres you have used on your layout. Absolutely gorgeous.

Thank you for joining us at Simon Says Challenge this week.

Jo x

Juls írta...

just stunning! Love all the fibres!