2009. július 16., csütörtök

Angyalkám

Aki sokat nézelődik a scrap-oldalakon egyre több kihívásba fut bele. Így találtam a Truly Scrumtious Challange blogra. Mivel angolul nem tudok, kikövetkeztettem, hogy mi a feladat. Olyan képet kellett késziteni, amiben a fehéren és feketén kivül csak még egy szin szerepel (nálam a barna). Bár még mindig nem biztos, hogy megfelel a kihívásnak, mert mindenki Card-ról beszél, és képeslapokat készitenek a pályázók. Mindegy, nekem így is tetszik, és jó volt megcsinálni.
A következő képek akár szociofotók is lehetnének. 1975.nyarán készült az összes.

Dórikám, itt a Nagyi kertjében, a diófa alatt azt hiszem éppen borsófejtésben segédkezel, és elég morcos vagy, hogy a fotózással megzavarlak. Amikor beszkenneltem ezt a pici képet és felnagyitottam, sok emlék előjött. A hokedli már az én gyerekkoromban is megvolt, a kis fiókjában a cipőtisztitó eszközöket tartottuk. Még most is érzem a Bagarol szagát. A tetejére egy szürke eternit lap volt csavarozva, ettől nagyon nehéz lett. Azt hiszem ennek az volt a célja, hogy vizhatlanná tegye a tetejét, ugyanis régen még nem volt fürdőszobánk, és ennek a tetején volt a lavór.
A másik csoda a cipőd! Mivel erős lúdtalpad volt, és még nem nagyon lehetett beépitett betétes cipőt kapni, olyat kellett keresni, amiben elfért a betét. Ez a förmedvény egyébként egy tiszta bőr cipő volt, de elöl nyitott, állandóan szenvedtél, mert belement a homok, meg a kavics.

Itt Héregen, dédiék udvarán homokoztok unokatestvéreddel Csillával. Te épp, hogy betöltötted a két évet, Csilla még nem. A két kis pesti lánynak nagyon érdekes volt egy falusi udvar, kergettétek a tyukokat, begyüjtöttétek a tojásokat a Dédi rémületére.





11 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon szeretem olvasni a blogodat, mert bennem is régi emlékeket ébreszt fel. 1975 nyarán én még alig voltam pár hónapos baba. A nagymamánál én is sokat nyaraltam, de sajnos a képek a mamával együtt odalettek:-(((
Majd kutakodom a családban, hátha van valakinek elrejtett képe.

Mina írta...

oh wow what an amazing card, so stunning, I love how you used the photograph with added wings to make it...beautiful photographs too...thanks for joining in with the Truly scrumptious challenge
Mina xxx

Dawn írta...

Gorgeous stunning card - very nostalgic - love it!


Thanks for joining us on TS

Dawn

Virág Éva írta...

Nézz be hozzám egy kis limonádéért:)

Bea írta...

Nagyon tetszik, ahogy megdolgozod a fotókat!
Benézel hozzám? Elszürcsölhetnénk egy limcsit. ;-)

krisssz írta...

Mindig megnézem a bejegyzéseidet, bár nem szoktam megjegyzést írni.
Van számodra egy kis meglepi a blogomban:))

csuti írta...

Nézz be hozzám egy limonádéra!

Timi írta...

Nézz be légyszives a blogomra, van neked valami meglepi ott!

Merika írta...

Na jó, nálam mentás limonádé vár, gyere felém is légyszives!!!!!

Eszter(beszteri) írta...

Nagyon tetszik a kép, szerintem mindegy is,hogy megfelel-e a kihívásnak vagy sem, mindenképp érdemes volt megcsinálni! :)

ilgya írta...

Amúgy is imádom az oldalaidat,de ez az egyik kedvencem!:)