2009. augusztus 26., szerda

Apa szülinapja


Mivel a scrap-pes szülinapi ajándékát csak most tudtam lefotózni, egy kis késéssel kerülnek fel a képek.
Amikor elterveztem ezt az oldalt, és válogattam a rengeteg fotó közül, úgy döntöttem, ha 5 évenként kiragadok egy-egy portrészerű fotót, az még talán elviselhető mennyiség lesz. A kis fotókat kartonra ragasztottam, széleit csiszoltam, és dupla 3D-s kockákra ragasztottam. A varrósdobozban találtam 12 egyforma kagyló alakú üveggombot, az évek számát arra irtam fekete üvegkontúrral.
A kép alapja egy hullámkarton, amire rávarrtam egy vastagabb napsárga kartont, amit tömény nescafé oldattal összekoszoltam, a széleit körbeégettem, és tépkedtem. Elválasztásnak vékony fűzfaágat használtam.
Itt már én is megjelenek:

Az 60 körüli képek köré őszi virágot, termést, bogyókat tettem......
....a pici korihoz pedig üde zöldet. A fénykép mögé egy titkos komment van betűzve, ami egy korábbi ajándék része volt.
A 60. születénapjára azt találtuk ki, hogy a Széchenyi Könyvtárból lekértük a születése napján megjelent ujságok facsimile példányait, és az egyikbe belecsempésztük ezt a cikket. Volt nagy csodálkozás, amikor rátalált.
Az A3-as lapokat összefűztem, és kemény kartonból, meg batikolt papírból egy tokot készítettem. Az évszám úgy készült, hogy vastag kötelet formára hajlitottam, ragasztópisztollyal a kartonhoz ragasztottam, és utána vontam be az egészet a zöld batikpapirral.
Ez pedig a 63. szülinapi torta.


4 megjegyzés:

Budaházi Brigitta írta...

Már a galériában is megcsodáltam/megdicsértem! Itt is teszem. Azt hiszem, ennél kedvesebb, nagyobb gondoskodással és szeretettel elkészített ajándékot nem láttam még. Gratulálok hozzá Neked, és kedves férjednek is, akit ezúton is köszöntök, így ismeretlenül. Közben elszégyelltem magam a fórumbeli hsz-em miatt, mert én az apukámat most ünnepeltem 11-én.... szóval egyidősek. (irul-pirul). :) De remélem megbocsátja.
Csodaszép munka, Klári! Kedvencem a 60-as sarok. <3

Bea írta...

Gyönyörű, Klári! Minden cm-ét imádom!
Férjednek pedig boldog születésnapot kívánok!

Eszter(beszteri) írta...

Gyönyörű! És ismeretlenül is gratulálok a férjednek!
Ha lesz időd, nézz be hozzám egy játékra! http://beszteri.blogspot.com/2009/08/5-dolog-amit-szeretek.html

Timi írta...

Nagyon tetszik és rendkívül személyre szóló. Olyan kis intim dolog és aranyos. Szóval megint adtál egy ötletet;-)
Ha kedved van nézz be hozzám megint egy játékra.