2009. október 5., hétfő

Lilában

Keresgéltem egy olyan képet, ahol valami lila kiegészitő van a fotón, ami egy szinválasztásos kihivás témája lehetne, melynek az e heti színe a LILA. Remélem az oldalam elég lila lett.Ezeket a fotókat Gergő fiam készitette 2001-ben, egy nagyon ködös novemberi napon, amikor a Gödöllői kastély kertészetében néztünk meg egy virágkiállitást.
Akkora köd volt, hogy szinte harapni lehetett. A fotókat direkt nem manipuláltam meg, ezért olyan fátyolos az összes.
A kiállitás után kiszaladtunk a gödöllői telekre körülnézni. Hát elég elszomoritó látvány egy lebontásra itélt kis vityilló(Apa épitette a két kezével), amit már kezdett körbenőni a borostyán. A szoba ablakán bekúszott, és szépen kapaszkodott körbe. A konyharészbe pedig a lila-akác terjeszkedett, tavasszal csodálatos fürtök lógtak le a plafonról.
Ez a fürdőmedence volt, (szintén sk.) szegény jobb napokat is látott, benne egy hintaszék váza, amit egy lomtalanitásnál szedtem össze azzal, hogy majd rendbehozom, és csodát teszek vele. Dehát mint tudjuk, csodák nincsenek, és ment ő is a szemeteskonténerbe, az egész házzal együtt.
Egyébként a végkifejlet nem ennyire szomorú, mert azóta Gergőék egy csodálatos házat épitettek a telekre, és már két éve próbálják otthonná varázsolni.

1 megjegyzés:

Timi írta...

Igen egy régi telket otthonossá varázsolni nagy művészet. Viszont amit ezekkel a képekkel csináltál az is művészet. Rendkívül jól illenek a színek egymáshoz. Bár én nem igazán kedvelem a lilát, ez mégis tetszik.