2009. november 29., vasárnap

Az ideális férfi

Az én ideális férfiúm a fotón 4 és fél éves. (Most 20) Az óvodáig vezető úton végig kérdezgette az autók rendszámainak betűjeleit. Ez milyen betű, ez milyen betű, ez milyen betű.......... az őrületig. Aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy a rajzlapra nem házikót, meg napocskát rajzol, hanem írja egymás mellé a betűket, és mondja, hogy melyik micsoda. Pillanatok alatt megtanulta a nagybetűket leírni, és szavakká formázni. Innen már csak egy ugrás volt az olvasás. Annyira megtetszett neki a dolog, hogy gyakran írásban kommunikált velem. Ez úgy történt, hogy a szobájában megírta a levelet, kiszaladt, a zsebembe dugta, és visszaszaladt. Aztán én válaszoltam, és bedugtam az ajtaja alatt.
Ez a megörökített levélváltás úgy történt, hogy valamivel nagyon felbosszantott, nem fogadott szót, és azt hiszem a fenekére csaptam. Ez rettenetesen felháboritotta, megírta az alábbi levelet: "ANYA NEM SZERETLEK HOGY HA IGY BÁNSZ VELEM" Miután erre nem reagáltam, egy kicsit főtt a saját levében, majd megírta a következőt: "ANYA INKÁB SZERETLEK!!!"

És mivel a fényképezőgép állandóan kéznél volt (és van) sikerült a kis postást megörökiteni.
Először az eredeti levelet akartam feltenni, de olyan óriás ákom-bákom betűkkel írta, hogy nem fért rá az oldalra, beszkenneltem és kinyomtattam.
A második levél egy 10 filléres (!!!) rajzlapra íródott, ami a 15 év alatt egészen besárgult.
Ezt a kommentet én találtam ki, azt hiszem illik a történethez. Először fotópapírra nyomtattam, de túlságosan fehérnek találtam, ezért még egyszer pausz papírra is kinyomtattam, és 3D-s ragasztóval a másik fölé ragasztottam.

6 megjegyzés:

Merika írta...

Ez nagyon édes Klári, irigylem a sok fotódat, nekünk "csak jeles napokon" volt fényképezés!Most derült ki hogy nekem pl. nincs ia egyik gyerekről sem pocakos képem, és most úgy sajnálom!!!! Ha meglátogatsz van nálam valami.

altalena írta...

Úgy szeretem ezeket a történeteidet:) Micsoda szemfüles voltál, hogy le is fotóztad, és megtartottad a kis írásait:D Nagyon édi kisfiú volt, most meg már kész férfi!:D Megy az idő:)

Baba írta...

óóóó ez annyira aranyos,az már tuti ,hogy ha nekem gyerekem lesz,a fényképezőgépet le nem teszem a nyakamból

Christine írta...

Annyira jopofa tortenet! Jo hogy igy emlekszel ezekre vissza!

Unknown írta...

Ismet remek munkat vegeztel, s imadom a kisero szoveget. Alfie most kezte az ovit, igaz csak 2&1/2 de 2 reggelt kibir, s huginak is jol jon, ha senki nem birizgalja :-) Mar nekem is van egy dobozom ahol a kis munkait gyujtjuk illetve most meg mind az eloszobank falan van, s ez meg csak masfel honap munkaja volt :-))mi lesz mikor haza hozza heten a kovetkezo masfel honap munkajat?
Legyen szep heted
puszi
Ildiko

Lorraine A írta...

wonderful work !! absolutely gorgeous :-)


Thanks for joining the Simon Says Merry Christmas Challenge :-)
Luv
Lols and the DT x